Wat is snurken?

Wat is snurken, Snurken, Apneu, snurkprobleem, snurk, gesnurk, snurkbeugel

Op het moment dat u gaat slapen verslappen alle spieren in uw lichaam, uw tong is ook een spier. Hierdoor zakt de tong in de luchtweg en zorgt voor een vernauwing. Deze vernauwing zorgt voor trillingen, welke op hun beurt het geluid van snurken veroorzaken. Dit fenomeen zorgt er tevens voor dat uw lichaam veel meer kracht en energie nodig heeft om lucht naar binnen te krijgen.
Snurken zorgt ervoor dat u tijdens het ademhalen in uw slaap een zagend, ruisend, of brommend geluid gaat produceert. Dit geluid kan zo sterk zijn dat een partner, huisgenoot of zelfs buren er last van kunnen hebben.

Ieder persoon heeft een andere lichaams bouw, hierdoor is niet te voorspellen in welke mate een snurkgeluid geproduceerd wordt. Onderzoeken wijzen uit dat personen met een brede of korte nek meer kans hebben te snurken. Er zijn echter enkele factoren die kunnen bijdragen aan de kans op snurken of het snurken zelfs kunnen verergeren zoals overgewicht of erfelijkheid. Zo is bekend dat vooral mannen boven de veertig snurken. Daarnaast kunnen allergieën, alcohol- of medicijngebruik van invloed zijn op snurken.

Naast geluidsoverlast heeft snurken ook andere gevolgen. Snurken kan leiden tot hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes type 2. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat snurken zelfs een hogere risicofactor met zich meebrengt tot beroertes en hartaanvallen dan roken, overgewicht of een hoog cholesterol. Het is dus van belang uw nachtrust niet langer te laten verstoren door snurken! Kijk hier wat onze oplossingen zijn tegen uw of uw partners gesnurk.

Natuurlijk kan snurken op iedere leeftijd voor komen, maar de kans op snurken is groter wanneer u ouder wordt. Op oudere leeftijd zal het snurken over het algemeen ook verergeren. Dikker slijmvlies door ophoping van vetweefsel is hier de boosdoener. Als gevolg wordt de omvang van de luchtweg kleiner. Daarnaast worden slijmvliezen, net zoals de huid, op oudere leeftijd slapper, zodat zij makkelijker kunnen gaan trillen.

Wanneer u zeer luid snurkt, concentratieproblemen heeft of gedurende de dag uitzonderlijk vermoeid bent, dan zou dit kunnen wijzen op een ernstigere ademhalingsstoornis: Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS). De tong en het weke verhemelte blokkeren in dit geval tijdens uw slaap de ademstroom geheel of gedeeltelijk. U kunt hier meer lezen over apneu.

Veel gestelde vragen

[ppmaccordion style=”style_three” color=”#3e7ec2″ hover=”green”][ppmtoggle title=”Waarom snurken sommige mensen als ze verkouden zijn?”]Waarom snurken sommige mensen als ze verkouden zijn?[/ppmtoggle] [ppmtoggle title=”Waarom snurk ik?”]De oorzaak van snurken is per persoon moeilijk te verklaren. In de meeste gevallen is uw bouw de oorzaak, maar er zijn zaken die het snurken verergeren. [/ppmtoggle] [ppmtoggle title=”Heeft voedsel effect op snurken?”]Nee. Hoewel u het eten van een zware maaltijd vlak voor het slapen beter kunt vermijden, hebben bepaalde diëten geen invloed op snurken.[/ppmtoggle][ppmtoggle title=”Wat is het verschil tussen snurken en apneu? “]Hoewel snurken voor u en uw partner vervelend kan zijn, zijn de gevolgen voor patiënten met apneu een stuk erger. Wilt u meer weten over apneu? Klik dan hier voor meer informatie.[/ppmtoggle][ppmtoggle title=”Hoe kan ik snurken voorkomen? “]U kunt proberen minder alcohol te drinken, gewicht te verliezen of op uw zij te slapen, ecter de oorzaak van het snurken wordt hier niet mee aangepakt. Het is verstandig een afspraak te maken bij SomnoClinic Rotterdam, waar u een gepaste oplossing zal krijgen om het snurken tegen te gaan.[/ppmtoggle][ppmtoggle title=”Hoe erg zijn mijn problemen door snurken?”]De Kliniek voor Snurken en Apneu heeft een handige test op haar website geplaatst. Middels deze test kunt u zelf zien hoe groot uw snurk of apneu probleem is en hoe u dit probleem kunt oplossen. [/ppmtoggle][ppmtoggle title=”Ik heb al zoveel geprobeerd tegen snurken, Waarom kan uw kliniek helpen?”]De Kliniek voor Snurken en Apneu heeft al ruim twintig jaar ervaring met het helpen van patiënten met nachtelijke ademhalingsstoornissen. Daarnaast hebben wij een aantal behandelmethodes ontwikkelt welke andere klinieken niet aanbieden. Wij kunnen u persoonlijk begeleiden en zo de beste oplossingen bieden.[/ppmtoggle][/ppmaccordion]